Laat je inspireren en ga aan de slag!
Onderzoek PDF Print E-mail

 

Het MilieuCentrum Amsterdam heeft een bezoek gebracht aan buurtmoestuin De Trompenburg.

Op pagina 4 van hun blad Amsterdam Milieu een leuk verslag. Klik hier op 2009, deel 3.

 

Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft een publicatie gemaakt over Informele Groepen en bladzijden 130 - 150 gaan over buurt(moes)tuinen.

Via deze link kom je op een pagina waar je de PDF gratis kunt downloaden: 

 

Tijdens de opzet van de Tilburgse buurtmoestuin De Spil is een praktisch Draaiboek gemaakt, onder de naam: Draaiboek Buurtmoestuinen

 
Agenda PDF Print E-mail

 

 

Zaterdag 16 april 2011      10.30 – 13.00 uur
Maak je eigen smulbalkon        met Valerie Turner
Kweek je eigen groenten en kruiden. Waar moet je op letten, hoe kun je zelf zaaien, welk grondmengsel werkt het beste? Valerie Turner leert je de fijne kneepjes van het moestuinieren in bakken en potten. Kosten € 5,-. Aanmelden bij het Natuur- en milieuteam de Pijp, Gerard Doustraat 133, 1073 VT Amsterdam. 020-400 45 03 of mail nmt(at)wijkcentrumceintuur.nl. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Welkom op Buurtmoestuin.nl PDF Print E-mail

Ten eerste heeft deze site als bedoeling om een inspirerend beeld overzicht geven van  bestaande Buurtmoestuinen in Nederland. Op een googlemap kun je zien waar ze zijn en door erop te klikken kom je op hun website of Blog. Daar posten ze foto’s op, het laatste nieuws, hun agenda, etc.

Ten tweede heeft deze site vooral ook een activerende bedoeling. Misschien gaan er al jaren discussies op verjaardagen bij jou in de buurt over wat je toch allemaal voor leuke dingen zou kunnen doen met dat ene kleine veldje, maar is het er nog nooit van gekomen.

Dan is dit je kans!

Met de moestuin-toolkit kun je zelf aan de slag om mensen uit je buurt enthousiast te krijgen voor je idee.

De toolkit bestaat uit een paar PDFjes met handige tips, een handleiding die je kan gebruiken voor presentaties en last but not least, een compilatiefoto, geladen in Photoshop, waar je alleen maar je eigen achtergrond foto hoeft in te plakken.

Ga maar kijken!

Ook komen er allerlei tips en valkuilen die je zullen helpen om te leren van andermans fouten en willen we leveranciers van moestuinspullen ook een plaats geven.

Mocht je bij jou in de buurt aan de slag willen, laat het ons dan weten, dan krijg je een plekje op de site om je te presenteren en kunnen we je ondersteunen met raad en daad.

Tenslotte zal er heel regelmatig een blog verschijnen, ik weet nog niet hóé regelmatig, dat de buurtmoestuin in een breder maatschappelijk en economisch kader zet.


Mocht je buurtmoestuinen kennen of tegenkomen die thuishoren op deze website, laat het me dan weten.

Ik hoop dat je veel plezier zal hebben tijdens het bekijken van de site en wie weet gaan we samenwerken!


Auke Bakker

Beheerder Buurtmoestuin.nl

 
buurtmoestuinen in Tilburg PDF Print E-mail

 

 In Tilburg heeft de fractie van de PvdA een voorstel in gediend om vanuit de gemeente meer buurtmoestuinen op te gaan zetten.

klik op deze link om het artikel te lezen.

 

 

 

 

 

 

De moestuin in de Kruidenbuurt in Tilburg, opgezet door buurtbewoners samen met het programma LLink in Natura, heeft zijn eerste vruchten afgeworpen.

De oogst werd onlangs door buurtkinderen in de straten van de buurt verkocht, met behulp van een ezelkar!

Kijk hier voor een leuke slideshow van die dag 

 
Laatste nieuws 2 PDF Print E-mail

In het linkermenu, onder "stadslandbouw in Amsterdam" is sinds vandaag de link te vinden naar de leuke webstek van Ellen Mookhoek, die sinds dit najaar haar Brede Moestuin heeft op de boerderij De Hartsocht, vlak buiten Amsterdam.

 Veel plezier!

 

 

 Klik hier om een leuk filmpje te zien over buurtmoestuin De Parmenides.

 

  Klik hier om een leuk filmpje te zien over buurtmoestuin De Kok De Kweker.


 

 

buurtmoestuinen in Tilburg PDF Print E-mail

 

 In Tilburg heeft de fractie van de PvdA een voorstel in gediend om vanuit de gemeente meer buurtmoestuinen op te gaan zetten.

klik op deze link om het artikel te lezen.

 

 

 

 


Het groene initiatief in de Rivierenbuurt:

BUURTMOESTUIN ’DE TROMPENBURG’

Het is zover. De buurtmoestuin wordt vrijdag 11 september om 17.00 uur officieel door wethouder Henk Boes geopend.

Hiermee wordt u uitgenodigd om samen met de initiatiefnemers de officiële ingebruikneming bij te wonen. Tijdens deze feestelijke opening worden er o.a. broodjes met ’gezond uit eigen tuin geserveerd en is er een lekker koel drankje.

Programma:

16.30 uur - Inloop buurtbewoners
17.00 uur - Officiële opening door Henk Boes
17.15 uur - Welkomstwoord/uitleg door de  initiatiefnemer Auke Bakker
17.30 uur - Hapje en drankje
18.30 uur - Einde

Wanneer: vrijdagmiddag 11 september 2009
Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Speeltuinvereniging Amsterdam-Zuid Vechtstraatzijde

Buurtmoestuin ‘De Trompenburg’ is voortgekomen uit een bewonersinitiatief en wordt ondersteund door o.a. het Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt, de Speeltuin en het stadsdeel Zuideramstel. Organisatorisch vallen de deelnemers aan de buurtmoestuin onder Buurt- en Speeltuin Vereniging Amsterdam-Zuid. De deelnemers zijn dus lid geworden van de speeltuinvereniging.
De grond die de tuinclub benut is geschikt gemaakt en beschikbaar gesteld door het stadsdeel Zuideramstel op overeengekomen voorwaarden tussen het stadsdeel en de Speeltuinvereniging.
Het Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt heeft vanaf de aanvang actief meegewerkt aan de oprichting van deze tuinclub en heeft o.a. de aanschaf van het tuingereedschap mogelijk gemaakt.


Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je weten wat bij jou de  mogelijkheden zijn, surf dan naar www.buurtmoestuin.nl en stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
«StartPrev1234NextEnd»

Page 4 of 4