Laatste nieuws
Laatste nieuws 2 PDF Print E-mail

In het linkermenu, onder "stadslandbouw in Amsterdam" is sinds vandaag de link te vinden naar de leuke webstek van Ellen Mookhoek, die sinds dit najaar haar Brede Moestuin heeft op de boerderij De Hartsocht, vlak buiten Amsterdam.

 Veel plezier!

 

 

 Klik hier om een leuk filmpje te zien over buurtmoestuin De Parmenides.

 

  Klik hier om een leuk filmpje te zien over buurtmoestuin De Kok De Kweker.


 

 

buurtmoestuinen in Tilburg PDF Print E-mail

 

 In Tilburg heeft de fractie van de PvdA een voorstel in gediend om vanuit de gemeente meer buurtmoestuinen op te gaan zetten.

klik op deze link om het artikel te lezen.

 

 

 

 


Het groene initiatief in de Rivierenbuurt:

BUURTMOESTUIN ’DE TROMPENBURG’

Het is zover. De buurtmoestuin wordt vrijdag 11 september om 17.00 uur officieel door wethouder Henk Boes geopend.

Hiermee wordt u uitgenodigd om samen met de initiatiefnemers de officiële ingebruikneming bij te wonen. Tijdens deze feestelijke opening worden er o.a. broodjes met ’gezond uit eigen tuin geserveerd en is er een lekker koel drankje.

Programma:

16.30 uur - Inloop buurtbewoners
17.00 uur - Officiële opening door Henk Boes
17.15 uur - Welkomstwoord/uitleg door de  initiatiefnemer Auke Bakker
17.30 uur - Hapje en drankje
18.30 uur - Einde

Wanneer: vrijdagmiddag 11 september 2009
Tijdstip: 17.00 uur
Locatie: Speeltuinvereniging Amsterdam-Zuid Vechtstraatzijde

Buurtmoestuin ‘De Trompenburg’ is voortgekomen uit een bewonersinitiatief en wordt ondersteund door o.a. het Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt, de Speeltuin en het stadsdeel Zuideramstel. Organisatorisch vallen de deelnemers aan de buurtmoestuin onder Buurt- en Speeltuin Vereniging Amsterdam-Zuid. De deelnemers zijn dus lid geworden van de speeltuinvereniging.
De grond die de tuinclub benut is geschikt gemaakt en beschikbaar gesteld door het stadsdeel Zuideramstel op overeengekomen voorwaarden tussen het stadsdeel en de Speeltuinvereniging.
Het Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt heeft vanaf de aanvang actief meegewerkt aan de oprichting van deze tuinclub en heeft o.a. de aanschaf van het tuingereedschap mogelijk gemaakt.


Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je weten wat bij jou de  mogelijkheden zijn, surf dan naar www.buurtmoestuin.nl en stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
buurtmoestuinen in Tilburg PDF Print E-mail

 

 In Tilburg heeft de fractie van de PvdA een voorstel in gediend om vanuit de gemeente meer buurtmoestuinen op te gaan zetten.

klik op deze link om het artikel te lezen.

 

 

 

 

 

 

De moestuin in de Kruidenbuurt in Tilburg, opgezet door buurtbewoners samen met het programma LLink in Natura, heeft zijn eerste vruchten afgeworpen.

De oogst werd onlangs door buurtkinderen in de straten van de buurt verkocht, met behulp van een ezelkar!

Kijk hier voor een leuke slideshow van die dag 

 
Agenda PDF Print E-mail

 

 

Zaterdag 16 april 2011      10.30 – 13.00 uur
Maak je eigen smulbalkon        met Valerie Turner
Kweek je eigen groenten en kruiden. Waar moet je op letten, hoe kun je zelf zaaien, welk grondmengsel werkt het beste? Valerie Turner leert je de fijne kneepjes van het moestuinieren in bakken en potten. Kosten € 5,-. Aanmelden bij het Natuur- en milieuteam de Pijp, Gerard Doustraat 133, 1073 VT Amsterdam. 020-400 45 03 of mail nmt(at)wijkcentrumceintuur.nl.