Moestuinen in Noord PDF Print E-mail

De Moestuinen in Amsterdam noord

De moestuinen in Noord zijn op dit moment de volgende:

Speeltuinen 

Twee speeltuinen (De Speelvogel en Bloemenkwartier) krijgen dit jaar moestuintjes waar de kinderen voor gaan zorgen. Ook gaan zij koken van de oogst in het resaurant Chefs Table. Lees hier meer daarover. Dit wordt georaniseerd door stichting SPIN, SPeeltuinen In Noord.

Buurtmoestuinen

In de Banne is een aantal buurtbewoners begonnen, met medeweten van het stadsdeel, om buurtmoestuinen in te richten. De eerste planten zijn de grond in gegaan, achter het Loodskotterhof. Ik houd jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

De Smultuin op boerderij De Stadshoeve

Op de stadshoeve is een hectare ingericht als moestuin. De tuinierster Valerie Turner, die wel vaker opduikt op deze site, is een van de actieve tuiniersers op deze tuin. Verder zijn daar Ellen Heeres actief en Nicole Derop.

Valerie zou graag les gaan geven over de moestuin op deze boerderij, waar ook een prachtige lesruimte aanwezig is. Haar blog is: http://valerieskitchengarden.wordpress.com/

 

De schakels die nu nog missen zijn: basisscholen waar tuintjes komen en het tuinieren thuis, in tuin en op balkon. Als die erbij komen heb je een prachtige ketting van klein naar groot: Balkon/tuin, speeltuin, basisschool, buurtmoestuin, boerderij. En dat is dan: Van Balkon tot Boerderij