buurtmoestuin De Trompenburg PDF Print E-mail

 

Hier alles over Buurtmoestuin De Trompenburg, Rivierenbuurt

1  Trompenburgs deelname aan tv programma 'Aanpakkers'

Onze buurtmoestuin was op 25 oktober 2010 het stralend middelpunt van het tv programma "Aanpakkers"

 

2 Krantenartikelen van de afgelopen 2 jaar:

Artikel in de Echo, februari 2009:    Groenten kweken in de straat.

RIVIERENBUURT - Wie heeft er géén zin in biologische, zelf geteelde groente op loopafstand van het huis? Samen met de kinderen en buren de zaden in de grond stoppen en enkele weken later heerlijke verse groente en fruit op het bord, uit eigen tuin. Wie weet wordt dit werkelijkheid in de Gaaspstraat of Trompenburgstraat. lees verder

 

Artikel over de opening van de tuin, september 2009: Tuinieren in eigen moestuin

RIVIERENBUURT - De Rivierenbuurt is een bijzondere tuin rijker: De Trompenburg. Initiatiefnemer van de buurtmoestuin is Auke Bakker. Afgelopen vrijdag is de tuin officieel in gebruik genomen. lees verder

 

Artikel over de tuin in tv programma "Aanpakkers"   Moestuintjes Trompenburg wereldberoemd 

Rivierenbuurt - De buurtmoestuintjes de Trompenburg is een leuk initiatief en nu krijgen de initiatiefnemers ook nog erkenning in de vorm van een TV-uitzending.
lees verder

3 Trompenburgs deelname aan"Farming the City" en ARCAM

4 Deelname aan een buurtmoestuin fietstocht, georganiseerd door D4net, op 19 09 2010. 

Video's van interviews van Farming the City waar ik als initiatiefnemer van de trompenburg aan mee mocht doen. 

 

Moestuin workshop 10 april 2011 

Er waren 9 mensen op de workshop aanwezig. 5 mensen van de Trompenburg en  4 uit de buurt. Om 10.00 begonnen we in de tuin zelf, om te praten over welke planten  problemen opleverden en om te kijken welke planten er geplant zouden gaan  worden dit seizoen.

Het bleek al gauw dat onze grond erg rijk is wat verklaart waarom  onze koolsoorten het goed doen, maar prei en kruiden meer moeite hebben. Groenbemesters, zo vertelde ze, waren daarvoor een ideale oplossing. 

 

workshop

  

 

 

 

 

 


 

               

 

 

 

 

 

 workshop

 

Daarna gingen we naar binnen en wachtte de koffie op ons. Na de pauze mochten we vragen stellen en ging ze dieper in op een groot aantal zaken.

Zo kwamen de groenbemesters langs, die je gebruikt om een te rijke grond iets te verarmen; werd ons de teeltwisseling uitgelegd en vertelde ze over Companion Planting, wat inhoudt dat sommige planten elkaar helpen door chemische afscheidingen, het aantrekken elkaars bestuivers of juist het wegjagen van elkaars parasieten. Cityplot verkoopt zaadpakketjes die samengesteld zijn volgens deze methode.

Ook vertelde ze een heel aantal praktische zaken zoals: een omgekeerde plastic fles je die halverwege doorknipt kun je over een kwetsbaar plantje heen zetten en dan is het een soort mini kasje; als je verschillende soorten bladsla als zaadjes door elkaar gooit en zaait, dan kun je dus een gemengde salade oogsten! Verder hebben we titels van goede tuinboeken gekregen en is ons het maken van een wormencontainer uitgelegd en ennen we nu de werking van Bokashi, dat werkt met Effectieve Micro-organismen (EM)   

 

workshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

workshop